آمازون نسخه آزمايشي سرويس رايانش كوانتومي خود به نام آمازون براكت (Amazon Braket) را معرفي كرد. اين كمپاني اميدوار است با معرفي اين سرويس، حوزه نوپاي رايانش كوانتومي را به سرويسي قابل دسترس از طريق اينترنت تبديل كند.
آمازون با انتشار پستي در وبلاگ خود اعلام مي كند كه آمازون براكت تماماً توسط سرويس هاي تحت وب آمازون (AWS) مديريت شده و در تمام سطوح از امنيت و رمزگذاري برخوردار است.
البته اين سرويس در مراحل ابتدايي خود بوده و در حال حاضر مشتريان شركتي آمازون مي توانند اين سرويس را با اجراي شبيه سازي ها روي يك سري از كامپيوترهاي كوانتومي فعلي از شركايي همچون D-Wave, IonQ و Rigetti تجربه كنند.
آمازون در ادامه پست خود مي گويد:
«هدف از طراحي اين سرويس تجربه مدارهاي كوانتومي و كيوبيت ها است. شما مي توانيد مدارهاي خود را در محيطي شبيه سازي شده ساخته و آزمايش كنيد و بعد آنها را روي يك كامپيوتر كوانتومي واقعي اجرا كنيد.»
آمازون در حال توسعه آزمايشگاهي به نام «AWS Center for Quantum Computing» در نزديكي مؤسسه فناوري كاليفرنيا (CalTech) است و قصد دارد در آن روي كامپيوترهاي كوانتومي خود و يا موارد استفاده اين كامپيوترها تحقيق كند. مدير رايانش كوانتومي آمازون نيز در گفتگويي با سايت Wired فعاليت آمازون در زمينه سخت افزار كوانتومي را تأييد كرد.
كامپيوترهاي كوانتومي از لحاظ تئوري محاسبات را با سرعت بسيار بيشتري از ابركامپيوترها انجام مي دهند. اين برتري به اين دليل است كه بيت هاي آنها مي توانند در چندين حالت كوانتومي (به جاي صفر و 1) وجود داشته باشند. گوگل اخيراً با كامپيوتر كوانتومي 54 كيوبيتي خود به نام Sycamore به برتري كوانتومي دست يافت.
كامپيوترهاي كوانتومي به ندرت يافت شده و بسيار گران قيمت هستند. به همين دليل آمازون و مايكروسافت (با سرويس Azure Quantum) مي خواهند آنها را به ماشين هايي اشتراكي، قابل مديريت و با پتانسيل مقياس پذيري تبديل كنند.
منبع: